top of page

Mijn e-bike hapert en kraakt
De elektrische fiets is inmiddels al niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Inmiddels is het al meer dan 15 jaar geleden dat de eerste e-bike zoals we die nu kennen in Nederland verkocht werd. Door het vele gebruik van elektrische fietsen ontstaan ook de eerste typische e-bike ‘problemen’ .


Help mijn e-bike maakt een krakend geluid

Maakt uw elektrische fiets een tikkend of krakend geluid? Dit gebeurt vaak bij elektrische fietsen met een motor in het voorwiel. In deze voorwielaandrijving zitten tandwielen die veelal van kunststof gemaakt zijn en na verloop van tijd slijten. Door de slijtage passen de tandwielen niet meer goed in elkaar en dat veroorzaakt het gekraak tijdens het fietsen.

Is mijn fiets nu total loss?

Wees gerust, dit probleem is te verhelpen. In veel gevallen is het mogelijk om de tandwielen te vervangen. Kan dit niet bij uw fiets, dan kan er ook een nieuw voorwiel in uw fiets gezet worden.


Haperende motor bij een E-bike

Is de elektrische fiets in de war? De ene keer geeft hij prima trapondersteuning, het andere moment voelt het eerder alsof u bij een berg op fiets, zo zwaar. De motor geeft ineens geen of veel minder ondersteuning.

Een veelvoorkomende oorzaak bij dit probleem is vuil op de snelheidssensor. Deze sensor meet hoe snel u fietst en dat bepaalt hoeveel trapondersteuning de motor geeft. De sensor is niet altijd makkelijk te vinden en zit vaak in het frame of de trapas verwerkt. Schoonmaken van de sensor biedt vaak de uitkomst en zorgt ervoor dat u weer zorgeloos kunt fietsen.


Accu werkt niet meer naar behoren

Veel gebruik van de elektrische fiets zorgt ervoor dat de accu na verloop van tijd minder goed wordt. U merkt misschien dat de accu steeds sneller leeg raakt nadat u deze helemaal had opgeladen. Op zich is er nog niets aan de hand. Tot dat uw accu halverwege een mooie fietstocht, of op de heenreis naar uw werk al leegraakt. Hoe moet dat nu? Een elektrische fiets zonder trapondersteuning fietst ontzettend zwaar, en daarvoor kocht u natuurlijk geen e-bike. Voorheen was er maar één oplossing mogelijk: een nieuwe accu.

Met de razendsnelle ontwikkeling van de e-bike, heeft ook het onderhoud van deze fietsen grote sprongen gemaakt. Inmiddels is het mogelijk om de accu volledig te reviseren. Bij bijna alle merken is het mogelijk de accu een onderhoudsbeurt te geven.


Wilt u weten of uw accu in aanmerking komt voor revisie? Neem dan vrijblijvend contact op.

12 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page